lørdag den 13. juli 2013

Indisk dahl _ kryderet linseret


Jeg vil gerne dele en opskrift på en rigtig god dahl.

Jeg har prøvet mange forskellige opskrifter og general for disse har været at de har været for "vandet". Men denne er fast, og så smager også godt dagen efter, til stor fornøjelse for Rebecca, som egenlig fortrækker den kold.

Dahl
4. personer

250 gr. flækket gule ærter eller røde linser, 1 stor løg, 1 spsk. ingefær, 1 spsk. hvidløg, 2 spsk. olie, 1 spsk. knus spidskommen, 1 spsk. knus korianderfrø, 1 tsk. stødt chilipulver, 1/2 stang kanel,1 dåse hakkede tomater (evt. frosne tomater), 3 dl vand og 1-2 tsk Gram Masala.

Sæt ærterne i blød i et par timer.
Hak løg, hvidløg, riv ingefær og svits dette i olie.
Mix spidskommen, koriander og chili i løgbalnding og "brænd" disse af.
Kom dernæst ærter, vand og hakkede tomater i gryden. 
Sidst kanelstangen.
Kog ved medium varme i en god time, indtil dahl har en fast konsistens.
Lige inden gryden tages smages til med salt, peber og Gram Masala.

Dahl kan spises som en selvstændig ret, hvortil kan man spise nan brød. Ellers kan det fungere som tilbehør. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar