fredag den 12. juli 2013

Frosne tomater _ tomat suppe

Tomater 
Mit første tip til jer vil være "frosne tomater". 
Jeg har tit stået med tomater, som er overmoden og som ingen vil spise - spild af god mad.

Jeg fryser tomaterne og tager dem op når jeg skal lave tomat suppe, en klassisk italiensk kød sovs eller bare en tomat sovs til hjemmelavet pizza.

Jeg vil dele min opskrift på tomat suppe. En opskrift som er på top 10 - listen hos os.


Tomat suppe
4. personer.

Ingredienser:
1 kg. friske/frosne tomater, 1 dåse flåede tomater, 1 løg, 1-2 fed hvidløg, 1 stk. rød peberfrugt og ca. 1 liter hønse boulion.

Svits hakket løg og hvidløg i lidt olie.
Tilsæt hakket rød peberfrugt og vend disse med løg/hvidløg og svits et øjeblik.
Kog en liter vand og opløs 2 stk. kylling boulion terninger.
Hæld de flåede tomater i gryden og dernæst det halve af bouilionen. Når suppen er bragt i kog tilsættes de friske/frosne tomater. den varme suppe skolder tomaterne og skralden kan tages af tomaterne efter et par minuter i suppen.
Den resternede bouilion bruges for at opnå den ønsket mængde suppe.

Får du lidt til rest, kan du fryse dette til en hurtig potion suppe, eller som et ekstra pif til en kødsovs.

1 kommentar:

  1. Tak for opskriften, lige hvad jeg havde brug for. Nu vil jeg bruge mine frosne tomater tusinde tak mvh Jette

    SvarSlet